TALLINNA 27.-28.8 2020

Nayttokuva_2020-1-21_kello_15.23.05.pngUusi Fotografiska mainiossa Telliskivessä, KAI Taidekeskus ja Noblessnerin tyylikäs vanhan ja uuden rinnakkaiselo, Kalamajan puutalojen lämminhenkinen traditio, Rotermanni-kortteleiden välillä omituinenkin arkkitehtuurikerrostumien päällekkäisyys…inspiroiva kaupunki! Käymme myös KUMUssa ja immersiivisen kokemuksen Helios Hallissa.

MATKUSTUS    Tallink & Siljan vuorolla Helsinki 10.30 -Tallinna 12.30 (VARAA ITSE!)

MATKUSTUS    Metropol Hotel, Roseni 13, Tallinna (VARAA ITSE!)

MATKANJOHTAJAT   Eeva Väänänen ja Roosa Halonen

ILMOITTAUDU  4.3. mennessä

Eeva Väänänen    eeva.vaananen@elisanet.fi

p. 040 5811 720


ALUSTAVA OHJELMA :

pe. 27.3. Kokoonnumme Länsiterminaalin ala-aulassa klo 9.30. Laiva lähtee 10.30, saapuu Tallinnaan 12.30. Kävelemme D-terminaalista Hotel Metropoliin ja majoitumme. Vanhaan kaupunkiin ja lounaalle Farm-ravintolaan Müürivahella. Parhaita paikkoja vanhassa kaupungissa : Katariina käik, Nigulisten kirkko (Berndt Notken Kuolemantanssi, Hopeakamari), Pühavaimu-kirkko ja Helios Hall, jossa immersiivinen Monet/van Gogh/Klimt-näyttely, Rotermanni-korttelin arkkitehtoonisia erikoisuuksia.

la. 28.3. Aamiainen hotellista. Lähtö 9.15 ratikalla Kadriorgiin Kumu-taidemuseoon: näyttelyt Emansipoituva nainen Viron ja Suomen taiteessa sekä katsaus pysyviin : Aarreaitta ja Valloittajan katse. Ratikalla Telliskiveen Fotografiska Tallinn-museoon. Lounas Fotografiskan ravintolassa, josta hienot näkymät ymäriinsä. Näyttelyihin : kanadalainen Brian Adams (laulaja, runoilija myös) – omakuvista kodittomiin, Sebastian Selgado, brasilialainen -  mytologisoivaa dokumentarismia (!?), englanitilaisen Lina Iris Viktorin Dark Testament sekä Tom of Finlandin valokuvia + piirroksia. Kävelylle Telliskivessä ja Kalamajaan, ihania puutalorivistöjen katunäkymiä, yhtenäistä ja esteettisesti palkitsevaa. Päädymme trendikkäälle Noblessnerin alueelle ja Kai-museoon, jos se on vielä tuolloin auki (museo sulkeutuu kun päivänvalo loppuu). Hotelliin hakemaan tavarat ja laivarantaan. Laiva lähtee 19.30, Helsingissä 21.30.

Matkalle lähtee pienehkö ryhmä 18 + 2 matkanjohtajaa.

Tee näin : ilmoittaudu Eevalle, joka kertoo että paikka sinulle varmasti löytyy,varaa majoitus Hotel Metropolissa (joko suoraan hotellista tai esim. booking.com kautta), sitten varaa TallinkSiljalta edestakainen laivamatka. Ilmoita Eevalle kun olet tehnyt tämän. Voit ilmoittaa halukkuutesi jakaa huoneen, Eeva voi pitää tästä listaa ja antaa mahdollisen kumppanin yhteystiedot. Voit toki majoittua missä vain, mutta liikkeellelähtö tapahtuu Metropolista. Jos tunnet epävarmuutta nettivarausten teossa, autan mielelläni.

Huoneitten hinnat nyt (17.1.) katsomani mukaan ovat 65e-75e/huone, sama hinta yhdelle ja kahdelle asukkaalle. Edestakainen laivamatka n. 50e. Jos sinulla on aiemmilta matkoilta saamiasi alennuskuponkeja, käytä niitä. Matkalla kävellään paljon.