2012_STM_Kassel_Documenta.jpg

Kassel Documenta 14.-18.6.2012

Nykytaiteen arvostetuin tapahtuma, kerran viidessä vuodessa järjestettävä Documenta, on taidemaailman suuri tapahtuma; mikä nyt on keskeistä, mitä ja miten taitelijat ajatuksiaan ilmaisevat. Taideihmiset suuntaavat sinne! Hyvänä apuna ymmärrykselle ja näkemyksemme laajentamiselle ovat Saksan runsaat vanhemman taiteen kokoelmat. Niissä vierailemme Kasselissa ja Frankfurtissa. Myös maisemallisesti matka tarjoaa paljon; Reinin näkymät ja Mündenin pittoreski kaupunkikuva ovat sympaattista saksalaisperintöä.


Matkustus ja majoitus

14.6.  AY821 Helsinki 8.20-Frankfurt 9.55
18.6.  AY826 Frankfurt 19.30-Helsinki 22.50
3 yötä Kasselissa Deutcher Hof Hotel Kassel
1 yö Wiesbadenissa Hotel am Sclosspark


Liikkuminen

Tilausbussilla ja kävellen

Matkanjohtajat

Eeva Väänänen ja Terttu Busse-Lunkka (asuu Saksassa, historioitsija)

Vastuullinen matkanjärjestäjä

Lomalinja lentojen ja majoituksen osalta


Ilmoittautuminen 

15.2.2012 mennessä
Eeva Väänänen  040 5811 720 eeva.vaananen@suurettaidematkat.com
Mira Kallio-Tavin mira.kallio-tavin@aalto.fi


Alustava ohjelma

To 14.6. Frankfurtiin saavutaan 9.55. Tilausbussiin ja kohti Kasselia, jossa ollaan n.klo 13. Lounaalle Wilhelmshöhen ( hieno barokkilinna ja puisto) linnaravintolaan. Alte Meister-kokoelmiin : Dürer, Hans Baldung Grien, Albrecht Altdorfer, Rubens, Rembrandt..
Majoitutaan. Tutkitaan edellisten Documenta-näyttelyiden vaikuttavimmat ulkotyöt. Kevyt illallinen.

Pe 15.6.  Aamiainen hotellissa. Documenta 13- näyttelyn anti perusteellisesti : Kunsthalle Fridericianum ja Documente Halle - uutta, käsitteellistä, installaatiota, liikkuvaa kuvaa, valokuvaa= mitä taiteessa tänään tapahtuu, mistä kiinnostavin taide tulee, miksi se on vaikeaa? Illallinen rattoisassa saksalaiskrouvissa auttanee prosessointia.

La 16.6.  Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä vielä Documentaa, koska näyttelypaikkoja on useita ja ulkona olevat teokset ovat kiinteä osa sitä. Iltapäivällä retki Mündeniin, kierros vanhassa kaupungissa, jossa viehättäviä ristikkotaloja. Illallinen Mündenissä.
Ajomatkalla voidaan katsastaa Documenta Urbane, vaikkapa kaupunkitutkimuksen kontekstista.

Su 17.6.  Aamiainen hotellissa. Ajo Frankfurtiin ja Liebighaus Museum; oiva paikka tutustua veistotaiteen kaikkiin vaiheisiin antiikista abstraktiin. Lounas Röömerin kaupunginosassa. Städel Museumin kokoelmat : 700 vuotta parhaita eurooppalaisia mestareita, hieno näyttö Düreriltä, Grünewaldilta, Altdorferilta -lisäksi Italian ja Alankomaiden mestareita sekä saksalaisen ekspressionismin keskeisiä tekijöitä, myös Anselm Kiefer. Majoitutaan Wiesbadeniin.

Ma 18.6.  Aamiainen hotellissa. Jokiristeily Reinillä hienoissa maisemissa. Lounas viehkeässä maalaisravintolassa. Jos aikaa riittää, Wiesbadenin ja/tai Frankfurtin kaupunkikuvaa bussista käsin. Täsmäohjelma avoin, kohteita valitaan. Lähtö lentokentälle n. klo 16.30. Lento Suomeen lähtee 19.30.