Madrid 19.-25.5.2016

Madrid_kuvapalkki.jpg

El Greco, Velazquez, Goya – ei ole parempaa paikkaa kuin Madrid nähdä näitä taideteoksia huippuluokan museoissa. Voimakkaan kuningashuoneen rakentama kaupunki on sekä barokin että klassismin keinoin jylhä ja mittakaavaltaan valtava. Kolmemiljoonainen asujaimisto takaa voimallisen elämän maun sekä raskasmielisyyden ja kevytkenkäisyyden merkillisen kombinaation.

MATKUSTU: Finnairin lennot 19.5. AY3183 16.55-20.25 Madrid

                                                25.5. AY3184 10.15-15.30 Helsinki

MAJOITUS: Hotel Cortego, Calle Dr Cortego 3, Madrid

LIIKKUMINEN tilausbussilla, julkisella paikallisliikenteellä, kävellen

MATKANJOHTAJAT Eeva Väänänen ja Mira Kallio-Tavin

VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ CWT Travel

ILMOITTAUTUMINEN lokakuun loppuun mennessä

ALUSTAVA OHJELMA :

19.5. to. Madridiin laskeudutaan 20.25. Tilausbussilla kaupunkiin, myöhäiselle kevyelle illalliselle.  Majoitutaan.

20.5. pe. Aamiainen hotellissa. Pradon museoon : huimat kokoelmat Goyaa, Velazquezia ja El Grecoa + espanjalaiset Zurbaran, Ribera, Murillo… hieman flaameja (Bosch) sekä Italian renessanssia (Rafael, Botticelli, Fra Angelico). Parhaita museoita koko maailmassa. Kaupunkikatselmusta, Plaza Mayor, ym. Lounas. Joaquin Sorollan kotimuseo : espanjalainen tulkinta impressionismista.

21.5. la. Aamiainen hotellissa. Retki Toledoon : El Grecon lähes elinikäinen asuinpaikka, jylhästi manieristinen taiteilija : Santo Tomén suuri ryhmämuotokuva Kreivi Orgazin kuolema on huipputeos, kuin myös katedraalin maalaukset. Toledon haltuunottoa, kirkkoja, aukioita, maisemia. Lounas Toledossa. Paluu Madridiin illalla.

22.5. su. Aamiainen hotellissa. Thyssen-Bornemisza – museo : kokoelma kuin paras taidehistorian kurssi : aikajana 1200-luvusta n. vuoteen 1960 – valikoituja teoksia edustamassa aikaansa ja kontekstiaan. Lounas. (Mikäli mahdollista) vierailu edesmenneen Alban herttuattaren yksityisarkistoihin ; hieno interiööri, lukuisia huippumaalauksia, tietoa ja historiaa.

23.5. ma. Aamiainen hotellissa. Retki Segoviaan : tunnusmerkilliset roomalainen akvedukti ja Alcázarin linnoitus, katedraali ja claustro, romaanisia karuja kauniita kirkkoja, panoramanäkymiä ympäröivään maisemaan ja kaupungin roomalaiseen, keskiaikaiseen ja renessanssiseen rakenteeseen. Lounas Segoviassa. Paluu Madridiin illalla.

24.5. ti. Aamiainen hotellissa. Reina Sofia – museo : klassista modernismia liki uuvuttavissa määrin ; Picasson Guernica. Kokoelmat ulottuvat lähes tähän päivään. Muu ohjelma vielä avoinna, kuten myös mahdolliset iltariennot.

25.5. ke. Aikainen aamiainen hotellissa.  Lähtö lentokentälle ja paluumatkalle. Lento lähtee 10.15.