Venezia.png

VENETSIA 7.- 13.10. 2023

Visuaalinen vyöry : kanaalit, lukemattomat sillat ja niistä avautuvat esteettisesti virheettömät runolliset näkymät, taideaarteet joiden määrässä yksikään muu paikka ei voi kilpailla, mestariteoksia tunnetuil-ta ja tuntemattomilta taiteilijoilta,aitoa historian kerroksellisuutta, viehättävää kulumaa ja ajan jälkeä- rappiokin on täällä kaunista. Kävellen ja vesibussilla matkustaen kaupunki on mahdollista ottaa haltuun lyhyehkölläkin matkalla.

MATKUSTUS   

Finnair AY1783  7.10.2023 HEL-VCE  16.30 – 18.30

Finnair AY1782  13.10.2023  VCE – HEL 9.50 -13.40

MAJOITUS     Hotel Tre Archi,*** Fondamenta Cannaregio, Venetsia

LIIKKUMINEN  julkisella liikenteellä : kaupunkibussila, vesibussilla, kävellen

MATKANJOHTAJA  Eeva Väänänen

VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ  La Strada Travel, Helsinki / Paolo Pellei lentojen ja majoituksen osalta

OHJELMASSA ON:

-       pitkiä päivittäisiä kävelyjä kaikissa kaupunginosissa ( sestieri, useita kilometrejä/päivä) : Cannareggio, Castello, S. Marco, S.Croce, S.Polo, Dorsoduro sekä Muranon ja S.Giorgio Maggioren saarilla. (340 siltaa Venetsiassa, katujen km-määrää ei ehkä kukaan tiedä)

-       Venetsian 160 kirkosta taideanniltaan parhaat: SS. Giovanni e Paolo, Madonna dell’Orto, Sta Maria Gloriosa dei Frari, S.Marco (Pala d’Oro- alttari myös), S.Stefano, S.Zaccaria, Sta.Maria dei Miracoli, S.Maria della Salute, S.Giorgio Maggiore, S.Polo…

-       Scuolat ( kiltatalot): Scuola di S.Rocco, Scuola degli Schiavoni, Scuola dei Carmini, 

-       Museot/palatsit : Ca d’Oro, Ca Rezzonico, Accademia :

-       pääpaino venetsialaisissa / Venetsiassa vaikuttaneissa taiteilijoissa : Bellinit, Vittore Carpaccio, Tiziano, TINTORETTO, Tiepolot…

-       Aukiot : Campo S. Stefano, Campo S.Angelo, Piazza S.Marco, Campo S.Polo, Campo Ghetto Nuovo…

-       Ateriat pääasiallisesti lounaita, ehkä yksi illallinen. Pari varataan etukäteen, muutoin syödään kun tulee nälkä, sopivassa paikassa. Ateriat kevyempiä ja vaatimattomampia kuin Paolon kokonaan järjestämillä matkoilla. Viini kuuluu hintaan. Kahvilapausseja pidetään runsaasti ja tarpeen mukaan.

-       La Fenicen kuuluisaan oopperatloon voidaan hankkia lippuja (omakustannus). Konsertit ovat edullisia, piippuhyllyn hieman rajattu.

-       Myös muita musiikkirientoja löytynee, kirkoissa, scuoloissa tms, niistä on ilmoituksia talojen seinillä.

Ilmoittautumiset mielellään kesäkuun 2023 alkuun mennessä.

eeva.vaananen@elisanet.fi      p.040 5811 720