Screen_Shot_2018-07-06_at_07.33.44.pngCornwall 16.- 21.6. 2018

Englannin läntisin osa on kuin maa maan sisällä ; jylhää ja karua kalliorannikkoa ja ajan kuluttamia kalastajakyliä; toisaalta lähes välimerellisen loistelias subtrooppisen leppeä ilmasto ja värikäs, monipuolinen kasvullisuus. Puutarhat ovat löytöretkiä puutarhamuotoilun maailmaan, erilaiset ympäristötekijät, kulttuuriset vaikutteet sekä historian kerrostumat näkyvät persoonallisessa suunnittelussa. Taiteilijat ja kirjailijat ovat rakastaneet aluetta, mm. kuvanveistäjä Barbara Hepworth ja Agatha Christie kuuluivat Cornwallin sydänystäviin!

MATKUSTUS  Norwegian AIR lennot     16.6. Helsinki – Lontoo 7.30 – 8.35

(Lennot hankitaan itse)*                       21.6. Lontoo – Helsinki 18.45 – 23.35

 

MAJOITUS  Penmorwah Manor Hotel, Falmouth   (vain 5 x I h huonetta)

MATKANJOHTAJA  Eeva Väänänen ( ja mahd. paikallinen ”tour operator”)

VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ  The Travel Editions Group, Lontoo

ILMOITTAUDU mieluiten syyskuun 24. mennessä, myös myöhemmin voi ilmoittautua

ALUSTAVA OHJELMA:

16.6. la. Saapuminen Lontoon Gatwickiin 8.35. Tilausbussiin ja kohti Cornwallia, ajomatkan kesto n. 5 t. Matkalla pysähdytään kahdesti : Devonin Torquayssa, joka tunnetaan tyylikkäänä rantalomakaupunkina, runsaasti Agatha Christiestä muistuttavia paikkoja. Välipalaa, ja jatketaan Totnesin viehättävään markkinakaupunkiin. Falmouthissa majoitumme. Illallinen hotellissa.

17.6. su. Aamiainen hotellissa. Trebah-puutarhaan, perustettu 1840-luvulla ja pitkällisen unhon ajan jälkeen elvytetty loistoonsa. Erikoinen ilmestys on 18-metristen rhododendronien muodostama ”amfiteatteri”. Opastus puutarhan historiaan ja puutarhasuunnittelun prinsiippeihin. Lounas. Lamorran House – välimerellinen ja monesta osasta koostuva puutarha.

18.6. ma. Aamiainen hotellissa. Lost Gardens of Heligan, toinen uinuvasta tilasta herätetty, restauroitu suurpuutarha : riippusilta, mystisiä kasvullisuuden peittämiä veistoksia, ikivanhoja ilmeikkäitä puita ym. Opastus. Lounas.

Hienolle aitocorwallilaiselle hiekkarannalle Pentewan Beach ( lähinnä maisemaa ihailemaan) ja tunnelmallinen kalastajakaupunki Mevagissey.

19.6. ti. Aamiainen hotellissa. St Ives : Barbara Hepworthin museo ja veistospuu-tarha. Läheiseen Tate Gallerian haaraosastoon, jonne on kerätty St.Ivesin ”koulukunnan” taiteilijoiden töitä : J.M.W. Turner, James Abbot Mc Neal Whistler, Walter Sickert, Ben Nicholson, Naum Gabo, itseoppinut Alfred Wallis…

Lounasmahdollisuus. Jännittävimpään osaan Cornwallia : Land’s End ja Penzance: karua ja kaunista! Illallinen hotellissa.

20.6. ke. Aamiainen hotellissa. Glendurgan-puutarha, kaunis ja harmoninen: laaksojen yhtymäkohdassa kukoistava harvinaisten puiden, pensaiden ja kukkien runollinen keidas. Kiehtova kiemurteleva pensassokkelo (maze). Takaisin Falmouthiin, jossa lounas etnisessä Amanzi-ravintolassa. Tutkitaan asuinkaupunkiamme tarkemmin, n. 20.000 asukasta, aktiivinen satama, historiaa ja paikallisväriä löytyy.

21.6. to. Aamiainen hotellissa. Matkalaukut mukaan. Matka kohti Lontoota. Pysähdytään ainakin somassa Charlestownin pikkukaupingissa, hyvin säilynyt ja tunnelmallinen ( mm. Poldark kuvattiin täällä). Kevyt lounas jossakin kohdin matkaa, kentällä on oltava n, klo 16.30.

  • Lennot jokainen matkalle lähtijä ostaa itse. Tarvittaessa Eeva auttaa/ voi ostaa liput puolestasi. Älä kuitenkaan osta lentojasi ennen kuin saat meiltä vahvistuksen, että ryhmä on muodostunut.