Englannin puutarhat ja kartanot 15.-20.5.2014

englannin_kuvapalkki.jpg

Syystä maineikas englantilainen puutarhataide on hehkeimmillään keväällä. Perinteikkäät kartanot ja maaseutulinnat tarjoavat arkkitehtonista ja taidehistoriallista antia runsain mitoin. Yorkshiren nummimaisemat ja englantilainen gotiikka täydentävät matkan antia.

MATKUSTUS   AY 2933  15.5.  Helsinki – Manchester  8.25 – 9.25

                       AY 2934  20.5.  Manchester- Helsinki   10.25 – 15.10

                       *** huom! ohjeet lennosta kääntöpuolella!

MAJOITUS      Crown Hotel, Harrogate

KULJETUKSET   Tilausbussi käytössä koko matkan ajan

MATKANJOHTAJAT  Eeva Väänänen ja paikallinen matka-avustaja

MATKANJÄRJESTÄJÄ Englannissa  Brightwater Holidays and Brightwater Scotland

ILMOITTAUTUMINEN  tammikuun 2014 loppuun mennessä

ALUSTAVA OHJELMA :

To. 15.5. Saapuminen Manchesteriin 9.25. Tilausbussiin ja kohti Yorkshirea ja Royal Horticultural Societyn pohjoista lippulaivaa Harlow Carr : esimerkillinen opetuspuutarha ja puistoalue. Tee-tms tuokio. Harrogateen majoittumaan. Pieni tutustumiskävely kodikkaassa Harrogatessa, kylpylähistoriaa ym. Illallinen hotellissa.

Pe. 16.5. Aamiainen hotellissa. Fountains Abbey, romanttisen kauniin cistersiläis-luostarin rauniot ja Studley Royal Water Gardens : 1700-luvun puistoalue, jossa kanaaleja, temppeleitä, peuroja ymym. Viehättävä teehuone tarjoaa välipalaa.

Littlethorpe Manor : ruusuja ja yrttejä, kaikkinaista kukintaa ja maisemointia.

Illallinen Harrogatessa.

La. 17.5. Aamiainen hotellissa. Beningbrough Hall ja puutarhat : yrjönaikainen suurkartano, barokkia ja hienoja maalauksia. Muurilla ympäröity  puutarha.

Välipalapaussi. Jatketaan Yorkiin : superhieno chapterhouse ( kirkon kylkiäinen, goottilainen holvattu, ikkunalasi tärkeässä roolissa) ja Yorkin goottilainen katedraali. Hieman kaupunkikatselmusta. Illallinen hotellissa.

 Su. 18.5. Aamiainen hotellissa. Pitkä päivä: Chatsworth, Devonshiren herttuan ja herttuattaren koti – vaikuttavat interiööri lähinnä barokkityyliin. Tunnettu privaatti taidekokoelma : Rembrandt, Van Dyck, Gainsborough, Freud… Puisto Capability Brownin suunnittelema, Joseph Paxtonin puutarhavisiot. Jatketaan Hardwick Halliin, elisabethinaikaiseen kartanoon; 1500- luvun esineistöä ja interiööriä. Lincolniin, goottilainen katedraali on Euroopan parhaimmistoa.

Illallinen Harrogatessa.

 Ma. 19.5. Aamiainen hotellissa. Mahtava Castle Howard; freskoja, kappeli, kokoelmia. Viehkeä puutarha ja puistoalue. Ajetaan läpi hienoimpien Yorkshiren nummien; romantiikka, rauhaa ja melankoliaa (Wuthering Heights!). Käydään Whitbyssä, somassa pienessä satamakaupungissa. Illallinen hotellissa.

 Ti.20.5. Aamiainen hotellissa. Kuljetus Manchesteriin paluulennolle klo10.25 .

*** Tällä matkalla emme käytä Matka Kalevaa. Järjestelyt Englannissa hoitaa puutarhamatkoihin erikoistunut matkatoimisto Brightwater Holidays. Lennot varaa jokainen itse netistä Finnairin sivuilta. 

Toimi siis näin : ilmoita Eevalle että haluat matkalle, myös ennakkoilmoittautuneet. Eeva toteaa, että mukaan mahtuu. Mene Finnairin sivuille ja varaa ja maksa etusivulla mainitut lennot. Taidematkoille ei tämän matkan yhteydessä tarvitse maksaa ennakkoa, lentojen varaaminen on kyllin vakuuttava sitoumus.

Tarvittaessa voin varata lennot, ellei sinulla ole itse siihen mahdollisuutta.

Oletan, että lentohinnat nousevat kun aikaa kuluu, nopea varaus kannattanee.

 HUOM: matkalla ei ole puutarha-alan ja kasvien suomalaista asiantuntijaa, näkökulma on esteettinen ja nautiskeleva.