Romania 19.-26.9.2015

Romania_kuvapalkki_2_2015.jpg

Kiinnostavinta Romaniassa ovat pohjoiset maakunnat Maramures ja Bucovina : puunveisto ja rakennusten muodonanto on kansanomaista ja hivelevän kaunista, ulkoa ja sisältä maalatut myöhäis-bysantin kirkot kuvaloistossaan häikäiseviä. Keski-Romanian pienet saksilaiskaupungit ovat keski-eurooppalaisia kodikkuuden pesäpaikkoja. Nostalgiaa, julmaakin historiaa ja ahkeroivaa tätä päivää.

MATKUSTUS  AY 753  19.9. Helsinki – Budapest 9.30 -10.50

                     AY 754   26.9. Budapest – Helsinki  11.40 – 15.00

HUOM! Jokainen hankkii lentonsa itse, ks. kääntöpuoli*

MAJOITUS         *** tai **** hotelleissa, 5 eri hotellia

LIIKKUMINEN koko matkan ajan sama oma tilausbussi

MATKANJOHTAJA  Eeva Väänänen, paikallinen opas koko matkan ajan

VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ   Cultural Romtour, Bukarest, Romania

ILMOITTAUTUMINEN  toukokuun loppuun mennessä

ALUSTAVA OHJELMA:

19.9. la. Budapestista ajetaan pohjois - Romaniaan halki tyypillisten keski-eurooppalaisten maisemien. Yöpymään Sighetiin, illallinen.

20.9. su. Aamiainen hotellissa. Tutkimaan Maramuresin puukirkkoja, jotka useimmat ovat Unescon maailmanperintöluettelossa: eleganttia muodonantoa, taidokasta puusepän kädenjälkeä. Portteja, aitoja, hevoskärryjä enemmän kuin autoja- Desesti, Barsana, Budesti… Käsityöläisvisiittejä. Lounas, ja kevyt illallinen.

21.9. ma. Aamiainen hotellissa.  Lisää puukirkkoja: Bogdana, Calinesti Susani, Sat Sugatag (valikoiden). Yöpymään Gura Humoruluihin, illallinen.

22.9. ti. Aamiainen hotellissa. Bucovinaan : Sucevita, Moldovita, Voronet. Lounas. Talonpoikaiskulttuuria, käsityöläisyyttä, maalaistaloja, mahdollisesti vieraillaan. Illallinen.

23.9. ke. Aamiainen hotellissa. Ajetaan komean Bicazin solan kautta – vaikuttava kalliohalkeama, jossa tie kulkee. Lounas Corundin keramiikkakaupungissa: kotoisa talonpoikainen koristetraditio, aikaa katsella myös työskentelyä. Mustalaisarkkitehtuurin katselua, toivon mukaan melko lähituntumasta.

Sighisoaran kaupunkiin, jossa paikallinen opas esittelee somaa pittoreskia kaupunkia, jossa talot ovat sekä persoonallisia että traditiota noudattavia. Yövytään Sighisoarassa.

24.9. to. Aamiainen hotellissa. Jatketaan Sibiuhun, toiseen viehättävään saksilaiskaupunkiin (Euroopan kulttuuripääkaupunki takavuosina). Matkalla Biertanin linnoitettu kirkko. Sibiussa paikallinen opas esittelee kaupunkia. Illallinen.

25.9. pe. Aamiainen hotellissa. Silmäillään (varovaisesti) ”mustalaiskeisarin linnaa”. Käytäneen Bruchentalin taidemuseossa. Lähdetään Budapestin suuntaan, vielä ei ole päätetty yöpymispaikkaa. Illallinen.

26.9. la. Aamiainen hotellissa. Lähtö Budapestin lentokentälle melko aikaisin, lento Suomeen lähtee  11.40.

TOIMI NÄIN : soita/meilaa Eevalle ja ilmoittaudu matkalle mahdollisimman pian.

Eeva kokoaa listaa lähtijöistä. Kun varmistuu, että ryhmään on tarpeeksi tulijoita, Eeva ilmoittaa että voit varata lennon. Tämänhetkinen (15.2.-15) lennon hinta Budapestiin ja takaisin on 261e. Luonnollisesti hinnat nousevat, kun tullaan lähemmäksi aikaa.