ITALIAN POHJOIS – MARCHE   4. – 10. 11. 2019

Nayttokuva_2019-9-3_kello_15.26.54.png

 Kattavasti kulttuuria Italian itäreunalla : viininviljelyä, kompakteja pikkukaupunkeja, renessanssin täydellisyyttä arkkitehtuurissa ja kuvataiteessa. Historiallisia kerroksia keskiajalta nykypäivään, kirkkoja ja luostarilaitoksia, linnoja ja linnoituksia – ihmisen kädenjälkeä sopusoinnussa luonnonkauneuden kanssa. Italian ”toinen Toscana” ei ole turistivirtojen pilaama, rauhaa ja hiljaisuutta on tarjolla runsain mitoin.

 

LENNOT                           4.11.2019 Helsinki 07.50 – Rooma 10.15

                                         10.11.2019 Rooma 19.45 – Helsinki  00:20+1

 

MAJOITUS                      Grand Hotel Vittoria, Pesaro****

 

LIIKKUMINEN                 Tilausbussilla ja kävellen

 

MATKANJOHTAJAT        Paolo Pellei ja Eeva Väänänen

 

VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ  La Strada Travels, Helsinki

 

eeva.vaananen@elisanet.fi    puh. 040 5811 720

 

ALUSTAVA OHJELMA :

 

4.11.ma. Roomaan saavutaan 10.15. Matka jatkuu maan halki itärannikolle. Matkalla pysähdytään lounaalle kukkulakaupunki Montefalcoon. Katsotaan myös aukio ja fransiskaanikirkko, jossa teoksia Benozzo Gozzolilta ja Peruginolta. Hienot näkymät ympäristöön! Majoittuminen ja orientaatiota matkaan ja asuinpaikan ympäristöön.

 

5.11. ti. Aamiainen hotellissa. Urbinon herttuanpalatsi : Luciano Lauranan elegantti kunniapiha – renessanssin puhtoisuus täydellisimmillään. Palatsin sisätiloja, mm. Urbinon herttuan Federico da Montefeltron studiolo ja sen intarsia-pinnat. Galleria Nazionale delle Marchessa Piero della Francescan, Peruginon ja Rafaelin teoksia. Lounas Urbinossa. Rafaelin syntymäkoti ja aikaa kierrellä Urbinoa laajemmalti.

 

6.11.ke. Aamiainen hotellissa. Retki Loretoon ja Siroloon. Loreton Basilica della Santa Casa ( Bramante ja da Sangallo, 1400-l loppu- 1500-l. alku); freskoja renessanssimaalareilta Melozzo da Forli, Luca Signorelli, Zuccari. Pittoreski merellinen Sirolon kylä, jossa (omakustanteista) lounasta. Illalla hotellissa sommelierin oppitunti viininmaistelusta sekä illallinen.

 

7.11. to. Aamiainen hotellissa. Pesaro-päivä : vierailu Casa Rossinissa, Gioachino Rossinin syntymäkodissa. Taidemuseo Palazzo Mosca : Giovanni Bellini, Guido Reni, keramiikkakokoelma. Lounas kaupungilla ja vapaata käyskentelyä kaupungissa.

 

8.11. pe. Aamiainen hotellissa. Rocca di Gradara, kierros linnassa (liittyy Paolon ja Francescan rakkaustarinaan). San Leon linnoitettuun kylään, paikalle tyypillinen lounas. San Leon linnoitus ja kuuluisien vankien romanttisia tarinoita.

 

9.11. la. Aamiainen hotellissa. Roomalaisten perustamaan Fanoon. Nuoren Rafaelin teos Santa Maria Nuova-kirkossa. Maisematietä viinitilalle, jossa lounas. Paluumatkalla Senigallia meren äärellä : historiaa jopa roomalaisia edeltäneeseen aikaan, renessanssia ja rantapaviljonki Rontonda a Mare, funkishelmi.

 

10.11. su. Aamiainen hotellissa. Aikaa Pesarolle klo 13.00 saakka, jolloin lähdetään paluumatkalle kohti Roomaa ( tähän on myös mahdollista ottaa jokin lounaspysähdys matkan varrella, jolloin lähdetään aikaisemmin). Kentällä oltava n. 17.30. Lento Suomeen lähtee 19.45.

 

 

Matkaan osallistuminen edellyttää kohtuullista jaksamista kävelyssä.