Tallinna.png

TALLINNA 7. – 8. 10. 2021

Kaupungin pitkä historia tarjoaa paljon kiinnostavaa : käymme vanhan kaupungin keskeisimmässä rakennuksessa Raatihuoneessa, käyskente-lemme laajasti keskiaikaisilla kaduilla ja kujilla, vierailemme työpajoissa. Tutustumme Kopliin, aiemmin perin rähjäiseen, mutta nyt uusimpaan nousevaan ja muodikkaaksi muodostumassa olevaan alueeseen Pohjois-Tallinnassa. Fotografiskassa katsomme uusimmat näyttelyt. Syömme hyvin ja virkistäydymme kodikkaissa kahviloissa.

 

To. 7.10. Lähtö TallinkSiljan Megastarilla 10.30. Saapuminen Tallinnaan 12.30. 

Paluu Tallinnasta pe. 8.10. klo 19.30, Helsingissä 21.30.

 

Majoittuminen Hotel Metropol, Roseni 13, Tallinna.

 

Matkalla liikutaan raitiovaunulla ja kävellen. Kahden rokotuksen rokotustodistus ja passi tarvitaan mukaan.

 

Ilmoittautuminen 13.9. mennessä

 

eeva.vaananen@elisanet.fi    p. 040 5811 720

 

Alustava ohjelma :

 

to. 7.10. Kokoontuminen Länsiterminaalissa ala-aulassa 9.45. Laiva lähtee 10.30, Tallinnassa 12.30. Laivalla kannattaa syödä kevyesti. Kävellään Hotel Metropoliin, majoitutaan tai vain jätetään laukut. Vanhaan kaupunkiin, opastettu vierailu Raekodassa eli raatihuoneella. Lounas vanhassa kaupungissa, 3 ruokalajia. Mainitse mahdolliset ruokarajoitukset.

Käyskennellään ja tutkitaan laajasti vanhan kaupungin maisemia, joitain kauppojakin ja hienoja työhuoneita, Taidehalli, jos siellä on kiinnostavaa nähtävää. Illalla tarjolla Estonia-teatterissa Joutsenlampi-baletti. Kerro haluatko lipun (max hinta 31e). Näytös alkaa klo 19. Sitä ennen käydään hotellissa ( majoittumassa, jos vasta nyt) vaatteita vaihtamassa ja kävellään oopperaan. Näytös kestää n. 2,5t, kävellen takaisin hotelliin.

pe. 8.10. Aamiainen hotellissa. Raitiovaunulla Kopliin, jossa kävellään laajasti katsomassa rappion muuttumista muodiksi : neuvostoaikaisia ja vanhempia taloja, rikasta teollisuusperintöä, Pohjalan tehdasalueella kahvittelua ym. Lounas ”katuruoka-ravintolassa” Koplin ja Kalamajan rajoilla. Telliskiven mukaviin kauppoihin, vintage kovasti pinnalla! Balti Jaamin kauppahalliin tekemään joitain edullisia ruokaostoksia. Fotografiskaan, kolme uutta näyttelyä : Arno Rafael Minkkinen : Two Hundred Seasons, Maisie Cousin : Rubbish, Dipping Sauce, Grass, Peonie, Bum,  Nicole Brandt : This Empty World and Inherit the Dust.     

Hotelliin hakemaan laukut ja satamaan lähtö n. 18.45.Laiva lähtee 19.30, Helsingissä 21.30.   

Rokotustodistuksen saat printattua Omakanta-sivustolta omilla pankkitunnuksillasi.

Jokainen ostaa omat laivalippunsa Tallink Siljalta, netissä tai puhelimella. Samoin hotelli varataan itse. Suositeltavaa on tehdä varaus suoraan hotellista. Jos sattuisi käymään niin, että koronatilanteen takia jouduttaisiin matkaa siirtämään, on se helpointa suoraan hotellin kanssa asioiden.

Jos vaikeuksia varausten kanssa, autan mielelläni.