Piemonte.png

Piemonte 1. -6.12.2021

Piemonte sopii taiteen harrastajille, mutta sieltä löytyy myös kauniita viljeltyjä kukkuloita, upeita viinejä, maaseutuhyvää ja perinteistä ruokaa. Tutustumme tyylikkääseen, uusklassiseen Torinoon,  goottilaiseen ja barokkiseen Astiin, pienillä kukkuloilla lepääviin satumaisiin kyliin ja pitkän historian linnoihin. Majoitus on Albassa, Langhen sydämessä, kenties koko Piemonten kauneimmalla ja kiehtovimmalla alueella. Langhe Roeron ja Monferraton viininviljelyalueet Piemontessa ovat olleet jo joidenkin vuosien ajan Unescon maailmanperintökohteita. 

Lennot Finnair (30 paikkaa) 

1.12.2021 AY1751 HEL MXP 08:05-10:15
6.12.2021 AY1756 MXP HEL 18:55-23:00

 

Matkaohjelma

Ke. 1.12.2021 – saapuminen Piemonteen ja tervetulolounas

Saapuminen Milanon Malpensan lentokentälle, bussikuljetus Albaan ja majoitus

hotelliin www.hotel-icastelli.com  Lounas Alban keskustassa ja kävelyretki kylässä.

ll,tapäivällä tutustumme Castello di Serralungan upeaan linnaan ja Monforte d’Alban kylään. Paluu hotelliin illalla.

To. 2.12. - La Morra, Barolo ja Grinzane di Cavour

Aamiainen. Klo 9.00 vierailemme La Morran kylässä ja sen värikkäässä Barolo-kappelissa, jossa voimme ihailla englantilaisten taiteilijoiden Sol LeWittin ja David Tremlettin kädenjälkeä. Jatkamme punaviinistä ja upeasta linnastaan tunnettuun Barolon kylään. Lounas ravintolassa.

Iltapäivällä suuntaamme kohti Grinzane di Cavourin linnaa, jossa Italian yhdistymisen historiassa erittäin tärkeä hahmo kreivi Camillo Benzo di Cavour asui. Nykyään linnassa, joka on Unescon kulttuuriperintökohde, on muun muassa Langhen enogastronominen museo ja Cavourin museo. Vapaa kävelyretki kylässä ja paluu hotelliin illalla.

Pe. 3.12. – Astin viinialue ja kaupunki 

Aamiainen. Lähtö klo 9.00. Vierailemme Astin alueella tunnetulla viinitilalla www.bava.com  Maistelemme viinejä ja perehdymme viininvalmistukseen. Maaseutulounas. Jatkamme Astin kaupunkiin, jossa vierailemme Santa Maria Assuntan upeassa goottilaisessa katedraalissa (Gandolfino d’Astin freskot) ja Sant'Anastasion kryptassa (1000-luku). Vapaata aika Astissa ja paluu hotelliin.

La. 4.12. - Torino: Pinacoteca Agnelli, Mole Antonelliana ja La Sacra Sindone

Aamiainen. Klo 9.00 lähdemme kohti Piemonten pääkaupunkia Torinoa. Tässä Italian ensimmäisessä pääkaupungissa ja kuninkaallisen Savoia-perheen upeassa uusklassisessa kaupungissa vierailemme Renzo Pianon sunnittelemassa Agnellin Pinacotecassa (mm. Canaletto, Matisse, Tiepolo, Bellotto, Balla), joka tarjoaa erittäin kiinnostavia teoksia ja jopa testiradan katolla! Alueelle tyypillinen lounas keskustassa ja vapaata aikaa. Iltapäivällä ihailemme alppimaisemaa Mole Antonellianasta, jossa sijaitsee mielenkiintoinen elokuvamuseo. Käynti Duomossa (Cattedrale di San Giovanni Battista), jossa on ”Torinon käärinliina” (liina on harvoin esillä). Paluu hotelliin.

Su. 5.12. – Tanaro-joen pienet kirkot -  Itsenäisyyspäivän illallinen Albassa
Aamiainen. Klo 9.00 Suuntaamme kohti Bastia Mondovìa ja ihailemme San Fiorenzon goottilaista kirkkoa, jossa on upeita 1400- ja 1500-luvuilta peräisin olevia, paikallisten maalarien tekemiä freskoja. Sitten siirrymme Tanaro-jokea pitkin toiseen kappeliin Niella Tanaroon, jossa on myös erittäin kiinnostavia maalauksia. Vapaa maaseutulounas Niellassa. Päätämme iltapäivän vierailemalla Vicoforte-pyhäkössä, jossa on maailman suurin elliptinen kupoli. 
Pyhäkössä on vahvasti barokkityylisiä koristeita ja freskoja. 

Illalla tryffeli-juhlaillallinen Albassa.

Ma. 6.12.  - Pienet kylät: Barbaresco ja Neive. Paluu

Aamiainen. Klo 9.00 (voimme lähteä myös myöhemmin) vierailemme kahdessa ihastuttavassa kylässä: Barbaresco (tunnetaan viinistä) ja pieni helmi, Neive. Käynti Coazzolon kirkossa. Tyypillinen maaseutulounas ja matka jatkuu Milanon Malpensa-lentokentälle aikataulun mukaisesti.