2013_stm_koopenhamina.jpg

Kööpenhamina 2.-5.5.2013

Kosmopoliitti suurkaupunki, osa manner-Eurooppaa ja osa pohjolaa : kulttuurista syvyyttä on vaikuttavasti ja nykysuuntaukset komeasti esillä, niin arkkitehtuurissa kuin kuvataiteessakin. Tietämyksemme eteläisen naapurin taiteesta päivittyvät. Kokoelmat henkivät hyvinvointia ja vaurautta, taidehistorian suuria tekijöitä ei tarvitse kauempaa hakeakaan!

 

Matkustus  

AY661   2.5. Helsinki - Kööpenhamina  7.35 – 8.15
AY668   5.5. Kööpenhamina – Helsinki  20.20 – 22.50

Majoitus     

Grand Hotel Copenhagen,  Vesterbrogade 9 ****

Kuljetukset  

Lentokenttäkuljetukset ja Louisiana-retki tilausbussilla, muuten julkisilla kulkuneuvoilla ja kävellen. 

Matkanjohtajat  

Mira Kallio-Tavin ja Eeva Väänänen 

Vastuullinen matkanjärjestäjä   

Kaleva Travel

Matkan hinta  

1 330 € jaetussa 2 h huoneessa (1 h huonelisä 170 €) sisältää lennot, kuljetukset, majoituksen, puolihoidon (aamiainen ja lounas tai päivällinen), sisäänpääsyt sekä matkanjohtajien palvelut ja esittelyt.

 

Ilmoittautuminen 15.12.2012 mennessä  

Eeva Väänänen  040 5811 720   eeva.vaananen@elisanet.fi
Mira Kallio-Tavin   040 7475 720   mira.kallio-tavin@aalto.fi

Alustava matkaohjelma

To.  2.5. Kööpenhaminaan saavutaan  8.15, hotelliin ja kaupungille : Ny Carlsberg Glyptotek : veistotaiteen huomattavat kokoelmat Egyptistä tanskalaiseen Kai Nielseniin, Gauguinin (jolla oli tanskalainen vaimo) teosten kelpo kokoelma, Degas ja muita impressionisteja, myös Rodin, Tanskan kulta-ajan (1800-luku, kuten Suomessakin) maalareita. Lounas. Statens Museum for Kunst: taiteen kansallismuseo, jossa sekä merkittävää ulkomaista taidetta että tanskalaista: Rubens, Jordaens, Hals, Rembrandt, Matisse, Munch, Picasso, Derain… ja mm. häkellyttäviä tanskalaisia symbolistisia maalauksia. Kaupungin haltuunottoa. 

Pe. 3.5. Tilausbussilla Louisianan taidemuseoon Humlebaekissä: ylentävä kokemus, rakennuksen ja luonnon suhde tuottaa lähes katharktisen kokemuksen, veistospuisto ja Öresundin ulappa täydentävät tunnelmia. Kurantti näyttely on Pop Art Design, joka luotailee taiteen ja designin suhdetta. Ordrupgardiin Zaha Hadidin hienoon pikkumuseoon, jossa vakikokoelmia ja vaihtuvia näyttelyitä (tarkistetaan). Lounas. Taidemuseo Arken, kolmas ikoninen modernismin ja nykytaiteen museo Kööpenhaminan naapuristossa, Carl-Henning Pedersenin maalausten näyttely, oikea tärppi meille; CoBrA-ryhmän keskeinen tekijä.

La. 4.5.  Tilausbussilla upouusia arkkitehtuurikohteita (toivottavasti  paikallisen arkkitehdin johdolla): Jean Nouvelin uusi konserttitalo, Black Diamond = uusi kirjastorakennus (Schmidt Hammer Lassen), BIG Architects / Bjarke Ingels – asuinalueita, rakennuskomplekseja mm, 8- Building, uusi oopperatalo/ Operaen by Henning Larsen. Kenties myös kuuluisa Grundtvigin kirkko (Peder Vilhelm Jensen-Klint ja Kaare Klint, 1920-luku, (Kaare tunnetaan parhaiten Klint – valaisimista)..ym. Illallinen tai lounas, jos mennään konserttiin?

Su. 5.5.  Tanskalaisen muotoilun museo Kunstindustrimuseet : monet muotoilun klassikot asettuvat paikoilleen: Hans Wegner, Verner Panton, Henning Larsen, Kaare Klint, Finn Juhl, Arne Jacobsen ja legot! Laiska lounas vaikka Tivolissa tai Nyhavnin hienosti elvytetyllä satama-alueella. Lähtö paluulennolle n. klo 17.30.