Siena 5.-10. 5. 2015

siena_palkki_1.jpg

Siena, Firenze, Montepulciano, Montalcino, Orvieto – Toscanaa parhaimmillaan. Loputon anti myöhäiskeskiajan ja renessanssin loisteliasta kuvataidetta, arkkitehtuuria ja kaupunkikuvaa. Keväinen maisema on klassisen kaunis, aika ja traditio on painanut jälkensä italialaiseen elämään ja ympäristöön.

MATKUSTUS  5.5. Helsinki – Rooma  AY781   7.50 – 10.15

                    10.5. Rooma – Helsinki  AY784  19.45 – 00.05

 MAJOITUS  Hotel Athena**** Via Paolo Mascagni, Siena

LIIKKUMINEN  tilausbussilla, junalla ja kävellen

MATKANJOHTAJAT  Mira Kallio-Tavin ja Eeva Väänänen

VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ  CWT Travel

ILMOITTAUTUMINEN  tammikuun 2015 loppuun mennessä

 ALUSTAVA OHJELMA :

5.5. ti. Roomaan saavutaan 10.15. Tilausbussiin ja kohti Sienaa. Matkalla pysähdytään Orvietossa: loisteliasta italialaista gotiikkaa, dramaattisen raidallinen interiööri, keskiaikaista taidokasta käsityötä, Luca Signorellin hurjat freskot. Duomon aukio ja Palazzo del Popolon ympäristö. Lounas Orvietossa. Sienaan, majoittuminen Hotel Athenaan. Kaupungille: Piazza del Campo, mahtirakennukset ja aukion hienostuneisuus. Duomon aukio ja Duomo: kuuluisa kuvioitu lattia, muhkea raitaefekti, Nicola Pisanon romaaninen veistotaide, kappelit.

 6.5. ke. Aamiainen hotellissa. Palazzo Pubblico: Lorenzetti veljesten ja Simone Martinin freskosyklit hienoissa keskiaikaisissa saleissa. Pinacoteca. Sienan koulukunnan maalareita, mm. Duccio. Lounas. Sta Maria della Scala, tilat ja taideteokset.

7.5. to. Aamiainen hotellissa. Junalla Firenzeen. Ohjelma tullaan valitsemaan seuraavista: Uffizzi-galleria – Tizian, Botticelli, Cimabue, Fra Filippo Lippi, Leonardo da Vincii… Piazza della Signoria ja mahtirakennukset, Duomon aukio ja battistero, Pitti-palatsin maalauskokoelmat (Tizianin La Bella ja Pietro Aretino, Rafaelin Agnolo Doni ja Maddalena Sforza). Accademia (Michelangelon David), Bargello (Donatellon David), Sta Croce (huom! Sibyllat ja Stendhalin syndrooma!). Lounas keskipäivällä.

8.5. pe. Aamiainen hotellissa. Sienan battistero, keskiaikaista katuverkostoa, aukioita ja vistoja. Piazza Salimbeni. Retki Monteriggioneen paikallisbussilla: kompakti linnoituskylä, jossa kaikki olennainen on muurien sisällä. Lounas Monteriggionessa.

9.5. La. Aamiainen hotellissa. Tilausbussilla Montepulcianon ja Montalcinon kukkulakaupunkeihin: piazzat, palatsofasadit, keskiaikaiset katunäkymät, freskoin koristetut kaupat. Lounas retken aikana.

10.5 su. Aamiainen hotellissa. Sienan nykytaiteen museo ja keveää käyskentelyä Campolla ja sen tuntumassa. Matkalla paluulennolle Roomaan poiketaan Pienzan pieneen mutta ehyeen Pienzan kaupunkiin. Lounas Pienzassa. Rooman kentällä on oltava n. 17.30.