Palladio-matka Venetossa 4. - 9.4.2022

Nayttokuva_2022-2-6_kello_16.12.38.png

Matka Venetossa kuuluisan vicenzalaisen renessanssiarkkitehdin jalanjäljissä. Ihailemme Andrea Palladion nerokkaita huviloita, rakennuksia ja teattereita. Palladiolaiset huvilat ja koko Vicenzan vanha kaupunki, jossa yövymme matkan aikana, ovat Unescon maailmanperintökohteita. Käymme myös pienissä kylissä ja Prosecco-viinin kauniilla, kumpuilevalla tuotantoalueella, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Paluumatkalla vierailemme vielä romanttisessa Veronassa. Ohjelmaan kuuluu myös päivä viehättävän Chioggian kanaaleissa Adrianmeren rannalla ja käynti Cappella degli Scrovegni Padovassa jossa on Giotton maalama upea freskosykli. Korkealaatuinen paikallinen ruoka ja erinomaiset venetolaiset viinit siivittävät kauniita keväisiä päiviämme.

4.4.2022 maanantai – Vicenza – Villa Capra ja Villa Valmarana

Saapuminen aamupäivällä Milanoon ja kuljetus Vicenzan vanhassa kaupungissa sijaitsevaan Palazzo Scamozzi -hotelliin https://palazzoscamozzi.com. Vierailemme Villa Capra- eli Rotonda-huvilassa, joka on ehkä tunnetuin palladiolainen huvila. Lounas keskustassa. Iltapäivällä vierailemme Villa Valmarana ai Nani -huvilassa, joka tunnetaan Gianbattista Tiepolon ja hänen poikansa Giandomenicon hienoista freskoista. Paluu Vicenzaan ja vapaa illallinen.

 

5.4. tiistai - Villa Barbaro – Villa Emo – Treviso – Villa Cornaro

Aamiaisen jälkeen noin klo 9.00 lähdemme Maseriin tutustumaan Palladion suunnittelemaan Villa Barbaro -huvilaan, jonka keskiaikainen rakennus on muuttunut renessanssityyliseksi maalaistaloksi. Jatkamme matkaa Villa Emoon, joka on yksi tämän vicenzalaisen arkkitehdin onnistuneimmista luomuksista. Pysähdymme lounaalle viehättävään Trevisoon, jossa ihailemme muun muassa tuomiokirkon Tizianon käsialaa olevaa upeaa alttaritaulua.

Myöhäisiltapäivänä suuntaamme kohti Piombino Deseä, jossa kohoaa Palladion tärkeälle paikalliselle perheelle suunnittelema Villa Cornaro. Huvilaa kohtasivat monet vaikeudet ja se jätettiin jopa rapistumaan, minkä jälkeen amerikkalaiset ostivat ja kunnostivat sen ja myivät eteenpäin. Illalla paluu Vicenzaan pitkän palladiolaisen päivän jälkeen!

 

6.4. keskiviikko  - Palladiolainen Vicenza

Koko päivä on omistettu Andrea Palladion arkkitehtuurille Vicenzassa. Kuljemme vanhassa kaupungissa, joka on Unescon maailmanperintökohde. Reitti kulkee upealta Olimpico-teatterilta (käynti) Thienen palatsin ja Palazzo Chiericatin kansalaismuseon (käynti) kautta Palladianan basilikaan (käynti). Pysähdymme lounaalle. Iltapäivällä matka jatkuu Palladion museoon (käynti), Loggia del Capitanioon, ja lopuksi Porto Breganzen katedraaliin ja palatsiin sekä Loggia Valmaranaan. Todellinen palladiolainen juhla!

 

7.4. torstai - Prosecon alue (Conegliano – Valdobbiadene) – Marostica – Bassano del Grappa

Aamupäivällä lähdemme Marostican viehättävään kylään, jossa ihailemme piazzan erikoista arkkitehtuuria ja sen kiveyksen shakkikuviota. Sen jälkeen jätämme Marostican taaksemme ja nousemme Prosecco-alueen kukkuloille, jotka myös kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Pysähdymme Coneglianossa ja/tai Valdobbiadenessa ja vierailemme viinitilalla, jossa maistelemme kuuluisaa kuplivaa viiniä. Alueelle tyypillinen lounas. Iltapäivällä pysähdymme paluumatkalla Bassano del Grappassa, joka on tunnettu Brenta-joen ylittävästä maalauksellisesta Ponte Vecchio -sillastaan. Vapaata tutustumista kaupunkiin ja paluu Vicenzaan illalla.


8.4. perjantai  - Villa Pisani - Chioggia - Padova & Giotto 

Aamupäivällä suuntaamme kohti Strata ja venetolaisia huviloita edustavaa ainutlaatuista Villa Pisani -huvilaa. Tänä päivänä kansallismuseona toimivassa rakennuksessa on tärkeitä 1700- ja 1800-luvun teoksia sekä Giovanbattista Tiepolon Pisani-perhettä esittävä upea fresko. Lounasta varten siirrymme “Venetsian pikkusiskona” tunnettuun Chioggiaan. Kalalounas. Paluumatkalla  pysähdymme Padovassa, jossa ihailemme sen tyylikästä vanhaa kaupunkia ja vierailemme Cappella degli Scrovegni -kappelissa, jossa on Unescon maailmanperintökohteeksi valittu Giotton vuonna 1306 maalaama, ainutlaatuisen kaunis ja tyylikäs freskosykli. 
Kuljemme kaupungissa ja pysähdymme aperitiiville Padovan symbolin, historiallisen Caffè Pedrocchi -kahvilan ulkoterassille. 

Jos aikaa jää, käväisemme kuuluisassa ja mahtavassa Antonius Padovalaisen basilikassa (Basilica di Sant'Antonio da Padova, Unescon listalla), jossa on elementtejä romaanisesta, goottilaisesta ja bysanttilaisesta arkkitehtuurista. Paluu hotelliin illalla. 

 
9.4. lauantai – Verona ja paluu

Paluupäivänä jätämme aamupäivällä hotellin ja suuntaamme Veronaan, roomalaisten perustamaan rakastavaisten kaupunkiin, jonka Shakespeare on tehnyt tunnetuksi sijoittamalla tänne Romeon ja Juulian rakkaustarinan. Lounas Veronan keskustassa, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Ihailemme historiallista Piazza Bra-aukiota, eläväistä Piazza delle Erbe -aukiota, barokkityylistä Palazzo Maffei -palatsia, majesteetillista Palazzo della Gran Guardia -palatsia, jossa pidetään usein kiinnostavia näyttelyitä. Veronassa on “pakko” käydä myös romaanista taidetta Italiassa edustavassa Cattedrale di San Zeno -katedraalissa, ja jos meille jää aikaa, vierailemme myös majesteettisessa goottilaisessa Basilica di Santa Anastasia -basilikassa, jonka  Cappella Pellegrini -kappelin sisällä on Pisanellon mestariteos “San Giorgio e la Principessa”, joka on  hyvä esimerkki italialaisesta myöhäisgotiikasta. Siirtyminen Milanon lentokentälle lentoaikataulun mukaisesti.

 

 

Matkan hinta: 1790 eur/henkilö 2hh (min. 16 pax)

 

Hintaan sisältyy:

 • Bussikuljetus lentokentältä ja takaisin ja kaikkiin ohjelmassa mainittuihin kohteisiin
 • Lennot Helsinki – Milano – Helsinki
 • 5 yötä kahden hengen huoneissa, joissa on oma kylpyhuone (1hh + 50 eur/päivä)
 • 5 mannermaista aamiaista
 • 5 täydellistä ja korkealaatuista ateriakokonaisuutta, sekä viinit ja muut ruokajuomat
 • Opastetut kierrokset ja pääsymaksut vierailukohteisiin
 • Taidehistorioitsija Eeva Väänäsen opastus taidekohteissa
 • Suuret Taidematkat ry:n osuus: 200 eur
 • Matkanjärjestäjä Paolo Pellein mukanaolo koko matkan ajan
 • Tulkkaus italiasta suomeen ja suomesta italiaan
 • Alv. 24%

Hintaan ei sisälly:

 • Matkavakuutusta
 • Muita lisäpalveluja

 

Huom: matkaohjelmaan voi tulla pieniä muutoksia, jotka eivät kuitenkaan vaikuta matkan kokonaisuuteen. Joidenkin vierailukohteiden aukioloajat voivat olla rajoitetut pandemian vuoksi.

 

Peruutusten ja maksujen palautusten osalta noudatamme Kuluttajaviraston yleisiä valmismatkaehtoja ja omia lisä- ja erityisehtojamme.

MAKSAMINEN:

Varausmaksu 30% matkan varauksen yhteydessä sähköpostitse lähettämäämme laskua vastaan, ja loput noin kahdeksan viikkoa ennen matkaa sähköpostitse lähettämäämme laskua vastaan.

 Vastullinen matkanjärjestäjä:

La Strada Travels

www.lastradatravels.fi