Riika 25. - 28.4. 2017

Screen_Shot_2016-11-27_at_19.41.09.png

Latvian historiallinen ja tyylikäs pääkaupunki, mannermaisen kulttuurin ja balttilais-saksalaisen perinteen tiivistymä. Unescon suojelema kaupungin keskusta : keskiai-kaista rakennuskantaa, art nouveau/ jugend – arkkitehtuurin huippukiteytymä sekä periodia valaiseva museo. Kiinnostava kuvataide on oiva esimerkki länsimaisten taidevirtausten suodattumisesta periferiaan. Retki Liettuan puolelle legendaariselle Ristikukkulalle.

MATKUSTUS    Air Baltic  25. 4. 2017    Helsinki – Riika  10.15 – 11.20

                                         28.4.  2017   Riika – Helsinki   18.25 – 19.30

MAJOITUS      Avalon Hotel, 13 Janvara, Riika ( historiallinen keskusta)

KULJETUKSET  tilausbussilla, paikallisliikenteellä, kävellen                                                                                

MATKANJOHTAJAT   Eeva Väänänen ja Petra Väänänen

VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ  CWT Travel

 

ILMOITTAUTUMINEN  jouluun mennessä

ALUSTAVA OHJELMA :

Ti.  25.4. Riikaan saavutaan puolelta päivin. Hotelliin ( toivon mukaan sisäänkirjoittautumaan tai vain jätetään matkatavarat). Kaupungille,  keskusaukiolle : P.Pietarin evankelinen kirkko : gotiikkaa ja romaniikkaa, korkea ja vaikuttava. Mustapäiden talo komeine porraspäätyineen ( sodassa tuhoutuneen rakennuksen täydellinen rekonstruktio niin kuin moni muukin keskustan rakennuk-sista). Lounas. Jatketaan ydinkeskustan tutkimista: Tuomiokirkko, oiva esimerkki monista lomittuvista tyyliperiodeista, tuomiokapitulin huone, luostarin puutarhan ympäryskäytävä ym..vanhan kaupungin tunnelmaa.

Ke. 26.4. Aamiainen hotellissa. Arkkitehtuurioppaan johdolla tutustutaan Riian merkittävään jugend – rakennusten keskittymään kaduilla Elizabetes, Strelnieku, Terbatas, Brividas, Alberta… Kolmannes Riian keskustan taloista on jugend-tyylisiä, koristeellisia ja jopa melko pompöösejä. Tunnettuja paikallisia ja venäläisia arkkitehteja, mm. Mikhail Eisenstein. Jugendmuseo. Lounas.

Kauppahalli, joka on Euroopan suurin. Ruoka-aineksia joka lähtöön, yhdenlainen introduktio latvialaiseen ruokaan tämäkin. Myös käsitöitä myynnissä.

To. 27.4. Aamiainen hotellissa. Kokopäiväretki Liettuan puolelle Siauliain Ristikukkulalle. Paikkaan on tuotu ristejä menetysten ja pyyntöjen merkiksi 1800-luvun puolivälistä lähtien, nyt niitä arvioidaan olevan yli 100.000. Puolalainen paavi Johannes Paavali II vieraili paikalla 90-luvulla, ja siitä on tullut oikea  pyhiinvaellus-kohde. Ristin saa paikalle viedä jokainen halukas. Ajomatkojen aikana latvialainen opas kertoilee maan historiasta ja nykyelämästä. Lounas matkalla. Ajomatka suuntaansa on n. 2 tuntia.

Pe. 28.4. Aamiainen hotellissa. Latvian kansalliseen taidemuseoon, jossa erityisen hyvin edustettuna (edelfeltmäinen) realismi, tunnettuja latvialaistaiteilijoita Rozentalis, Purvitis.. Käyskentelyä keskustassa, täydennetään jo nähtyä.

Lounas.

Lähtö lentoasemalle n. klo 16.30.

Lento Helsinkiin lähtee 18.25.