Englannin puutarhat: Kent ja Sussex 1.-5.6.2015

kuvapalkki_englanti.jpg

Alkukesän kukkaloisto etelä – Englannissa, maineikkaiden suunnittelijoiden ja kulttuuripersoonallisuuksien suunnittelemia puutarhoja, rakkaudella ja taidolla muokattuja.

Canterburyn katedraalikaupunki, Winston Churchillin sukukartano, Chagallin lasimaalaussarja, Virginia Woolfin Sissinghurst..

MATKUSTUS (jokainen hankkii oman lentolippunsa*)

Norwegian Air Helsinki- Lontoo / Gatwick  1.6. DY5816  8.10 – 9.10

                     Lontoo-Helsinki                  5.6- DY5819  18.45- 23.30

MAJOITUS  Best Western Rose and Crown Hotel, Tonbridge/Tudeley, Kent

LIIKKUMINEN tilausbussilla

MATKANJOHTAJA  Eeva Väänänen

VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ  Brightwater Holidays/England,Scotland

ILMOITTAUTUMINEN tammikuun 2015 loppuun mennessä

ALUSTAVA OHJELMA :

1.6. ma. Gatwickissä 9.10, bussi ja opas vastassa. Lullingstone Castlen puutarha ja puisto. Hortikulturisti Tom Hart Dyken suunnittelema World Garden of Plants – tuttuja ja eksoottisia kasveja, botaanisia harvinaisuuksia.

Great Comp Garden: pensaita, puita, perennoja, hienoa puutarhamuotoilua, muotopuutarhaa ja vapaata englantilaispuistoa, raunioita italialaisittain. Lounas. Hotelliin ja mahd. mukaan All Saints’ Churchiin katsomaan Marc Chagallin lasimaalaussarjaa ja kaupunkia.

2.6. ti. Aamiainen hotellissa. Nymans Gardens, Sussex, draamaa korostava design, hienoja mäntyryppäitä, muurein rajattuja puutarhakokonaisuuksia, italialaisuutta ja metsäisiä polkuja.

Wakehurst Place Gardens, suosittu, Kew Gardensin malliin laadittu, melko grandioosi. Himalaja-alue, värikkäitä puita ja pensaita. Hienoja ”borders” eli kukkapenkkejä, joissa kasveja istutettu korkeuden, väin ja muodon mukaan loisteliaaksi kokonaisuudeksi. Lounas.

3.6. ke. Aamiainen hotellissa. Sissinghurst : Virginia Woolfiin assosioituvien Vita Sackville-Westin ja Harold Nicolsonin suuresti ihailtu ”konössöörin” puutarha – mm. kokovalkoinen puutarha. Tunnetaan maailman eniten kopioituna yksityispuutarhana. Lounas. Great Dixter – nimet Christopher Lloyd ja Edwin Lutyens aktualisoituvat täällä. Paikka on klassikko ja todellinen oppitunti puutarhataiteeseen.

4.6. to. Aamiainen hotellissa. Sir Winston Churchillin sukukartano Chartwell : kartano ja puutarha, Lady Churchillin ruusutarha, terassit. Lounas. Canterburyyn: romaanis-goottilainen katedraali, kaupunkikuvaa, historiaa.

5.6. pe. Aamiainen hotellissa, matkatavarat bussiin. Hever Castle, Anne Boleynin lapsuudenkoti. Italialainen puutarha, jossa antiikin veisoksia ja loputon määrä floraa. Hieno puisto – lampia, suihkulähteitä, ruusutarha, labyrintti. Lounas ja Gatwickin kentälle.

HUOM: varaamme asiantuntijaopastuksia joihinkin puutarhoihin ja kartanoihin. Tutkimme vielä, mitä sopivat tällaiseen opiskeluun parhaiten.

* Varaa Norwegian-lentosi niin pian kuin mahdollista. Tällä hetkellä (21.10) lentojen yhteishinta on 131.10e. Huolehdi varauksesta ja maksusta itse. Tulosta lippu. Ilmoita osallistumisestasi Eevalle, maksa 100e yhdistyksen tilille. Soita tai meilaa, Eeva antaa viitenumeron.