Ravenna2.png

Arezzo ja Ravenna - Taidematka 1. - 7.11.2021

Matka kauniiden taideaarteiden äärelle: Ihailemme Arezzossa Piero della Francescan renessanssiajan mestariteoksia, ja kuljemme Apenniinien yli roomalaisia, ostrogoottilaisia ja bysanttilaisia ​​vaikutteita henkivään Ravennaan, jossa tutustumme sen ainutlaatuisiin rakennuksiin ja mosaiikkeihin. Ravennan varhaiskristilliset muistomerkit kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon. Näitä kaupunkeja ympäröivät Toscanan viljellyt kukkulat ja Arezzon suunnassa Apenniinien vuoristo; Po-joen laakso ja sen järvimaisemat Ravennan ympärillä. Taiteen lisäksi matkan teemoja ovat ruoka ja viini, perinteet ja maisemat. 

Lennot Finnair (30 paikkaa)
1.11.2021 AY1761 Helsinki - Rooma 07:45-10:10
7.11.2021 AY1764 Rooma - Helsinki 19:45-00:20+

Ma 1.11.21 - Kohti Toscanaa/Arezzoa – Pienza
Aamulento klo 7.50 Roomaan, josta bussilla kohti Toscanaa/Arezzoa. Pysähdymme Pienzassa (la Città Ideale), jossa nautimme lounaan. Käynti upeassa Tuomiokirkossa. Lähtö Arezzoon ja majoittuminen hotelliin www.hotelcontinentale.com Vapaa ilta.

Ti 2.11 -  Päivä Arezzossa
Aamiainen. Klo 9.00 vierailu San Francescon basilikassa, jossa on upea freskosarja (Leggenda di Vera Croce di Piero della Francesca). Vapaa kierros vanhassa kaupungissa. Toscanalainen lounas keskustassa. Iltapäivällä vierailemme Vasarin kotimuseossa ja Arezzon katedraalissa (Cattedrale dei Santi Pietro e Donato). Vapaa ilta.

Ke 3.11  - Monterchi – Madonna del Parto
Aamiainen. Klo 9.00 lähtö pieneen Monterchin kylään, jossa on yksi Piero della Francescan kauneimmista ja kiehtovimmista freskoista: Madonna del Parto. Vierailu erinomaisella viinitilalla ja lounas (tai alueelle tyypillinen lounas ravintolassa / ei viinitila). Paluu Arezzoon iltapäivällä ja ilta vapaa. 

To 4.11 -  Arezzosta Ravennaan
Aamiainen. Klo 9.00 bussikuljetus Ravennaan, Unescon maailmanperintökaupunkiin. Matkan kesto n. 3 t, haluttaessa pysähdymme lounaalle. Pysähdys Santuario Francescano La Vernassa, jonne San Francesco eristäytyi rukoilemaan, vuoristolounas / tai menemme suoraan Ravennaan, majoitus keskustassa www.palazzobezzi.com ja lounas Ravennassa. Vierailu Theodorikin mausoleumissa. Vapaa-aikaa.

Pe 5.11 Päivä Ravennassa
Aamiainen. Klo 9.00 aamipäivällä käynti San Vitalen basilikassa (Unescon maailmanperintökohde), jossa on ehkä Ravennan omaperäisimmät mosaiikit, sekä Mausoleo Galla Palcidiassa ja Battisero degli Arianissa.

Lounas keskustassa.

Iltapäivällä vierailemme Arciversovilen museossa ja Teodericon (493-526 jKr.) rakentamassa Sant'Apollinare Nuovon basilikassa (Unescon maailmanperintäkohde), jossa on upeita mosaiikkikoristeita. Vapaa ilta.

La 6.11 Comacchio ja Ferrara
Aamiainen. Lähdemme Ravennan ensimmäiselle piispalle omistettuun Sant’Apollinare in Classen kirkkoon, josta jatkamme Comacchioon. Comacchion laakso on laaja murtovesikosteikko ja suoalue Comacchion kaupungin ja Reno-joen välissä. Alueelle tyypillinen lounas, johon kuuluu mm. ankeriaita. Kävelyä Comacchiossa Argine Agostan rantavallia pitkin. 

Matka jatkuu tyylikkääseen Ferraraan, Este-suvun hovin hallitsemaan loisteliaaseen kaupunkiin (Unescon maailmanperintökohde). Käynti Palazzo Schifanoiassa. Vapaata aikaa ja paluu Ravennaan.

Su 7.11 Paluu Derutan kautta
Lähtö Ravennasta klo 8.00 ja pysähdys keramiikasta tunnetussa Derutan kaupungissa. Käynti eri keramikkakaupoissa. Vapaa lounas Todin alueella. Matka jatkuu lentokentälle aikataulun mukaisesti.