Whales 2.- 6.5. 2022

     

Kuvahaun tulos haulle beddgelert walesKuvahaun tulos haulle bodnant gardensKuvahaun tulos haulle snowdonia scenery

Walesin pohjoisosa on yhdistelmä häikäisevää luonnonmaisemaa ja ihmisen kädenjälkeä : keskiaikaisia linnoja, kukoistavia puutarhoja, kuin kallioperästä kasvaneita kyliä ja utopististisromanttista kaupunkisuunnit-telua. Kädentaidot, perinteen ja historian vaaliminen ovat korkeassa kurssissa: höyryjunat, vesivoimalla toimivat villakutomot, Arts and Crafts- liikkeen ideologia puutarha-ja sisustussuunnittelussa. Alueelle ominainen elämänmuoto on kanssaihmisiä arvostava, harmoninen ja kiireetön.

 

LENNOT  (varaa itse) 2.5.  Finnair  Helsinki-Manchester  8.20 – 9.20

                                    6.5.  Finnair  Manchester-Helsinki  17.50 – 22.30

 

MAJOITUS  Royal Goat Hotel, Beddgelert

LIIKKUMINEN  Tilausbussilla ja kävellen

MATKANJOHTAJAT  Eeva Väänänen ja paikallinen opas koko matkan ajan

VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ  Travel Editions Group Travel, Lontoo

MATKAN HINTA  1280e (ei sisällä lentoja)* jaetussa 2 h huoneessa

sisältää majoituksen, täysihoidon, sisäänpääsymaksut, paikallisoppaan ja matkanjohtajan palvelut, kuljetukset ( 1 h huonelisä 175e)

 

ILMOITTAUDU 18.2. mennessä

eeva.vaananen@elisanet.fi  p. 040 5811 720

 

ALUSTAVA OHJELMA : 

 

Ma. 2.5. Manchesteriin laskeudutaan 9.20. Vastassa opas ja tilausbussi. Caernarfoniin, jossa lounas 1500-luvulta peräisin olevassa Black Boy Inn -pubissa.

Edward II mahtilinna 1200-luvulta; sotilaallisesti vakuuttava ja romanttinenkin paikka veden partaalla Snowdonian keskustassa. Historiallisella höyryjunalla Welsh Highlandsin läpi majapaikkaamme Beddgelertiin: brittiläisen kodikasta ja kaunista.

Päivällinen hotellissa.

 

Ti. 3.5. Aamiainen hotellissa. Sir Bertram Clough Williams-Ellis (1893-1978) ja kehittämänsä ”italiaaninen” arkkitehtuurityyli keskiössä. Arts and Crafts -tyylinen Plas Brondanw’in puutarha, jossa ikonisen arkkitehdin synnyinkoti sijaitsee, hieno vuoristoreitti parasta Snowdoniaa. Lounas Cricciethin merenrantakylässä Williams-Ellisin suunnittelemassa ravintolarakennuksessa. Italia-tyyliseen Portmeirionin haavekylään, jonka tarkoitus on ” juhlia elämää ja iloita arkkitehtuurista”: fantastinen eklektinen kooste! Hieno, osin subtrooppinen puutarha. Päivällinen hotellissa.

 

Ke. 4.5. Aamiainen hotellissa. Angleseyn saarelle, kohteena Plas Newydd ja Angleseyn markiisin komea kartano : Hieno sijainti Menain salmessa, Rex Whistlerin romanttiset seinämaalaukset. Lounas Beaumaris’ssa: linna ja Plas Cadnantin puutarha. Päivällinen hotellissa.

 

To. 5.5 Aamiainen hotellissa. Alueen luontoa, historiaa ja teollista historiaa: Bodnant-puutarhat, joissa Britannian komeimmat rhodo-ja atsaleakasvustot. Lounas Bodnantissa. Conwyn joenrantakaupunkiin, ”täydellinen” Conwyn keskiaikainen linnoitus (1283). Trefriw Woollen Mill, vesivoimalla toimiva villakutomo : esittely ja halukkaille ostosmahdollisuus. Päivällinen hotellissa.

 

Pe. 6.5. Aamiainen hotellissa. Matkatavarat mukaan. Bodysgallen Hall, puisto ja terassoitu puutarha ( ruusutarha, yrttireunukset, ym.,kaikki ei vielä kuki). Lounas ja kohti Manchesteria ja kotiinpaluulentoa. Helsinki-Vantaalla ollaan 22.30.  • Osta oma lentosi Manchesteriin Finnairin sivuilta. Varaa LIGHT-tyyppinen lippu, jos matkustat pelkällä käsimatkatavaralla 8kg. Matkalaukun kuljetuksen voi ostaa myöhemminkin, mutta osta VALUE, jos tiedät haluavasi matkalaukun mukaan.

  • VALUE-luokassa on  etuja, lue tarkasti hyödyttääkö sinua