ABRUZZO GRAND TOUR 2. - 8.11.2020

Abruzzo4_.png

Abruzzo32.png

Abruzzo1.pngAbruzzo2.png

Abruzzo on vanha vuoristoalue, jonka sielun ymmärtääkseen tulee astua sen vuoristolaaksoihin ja syventyä sen vuorenjyrkänteiltä alas katsoviin, todellisia aarteita kätkeviin pieniin ja suuriin kyliin, joiden sijainti näyttää sotivan kaikkia luonnonlakeja vastaan. Kuljemme rannikolta sisämaahan ja tutkimme tätä tunnetun määritelmän mukaista “vahvaa” ja “lempeää” aluetta (Abruzzo forte e gentile).

Vuoristoalueen lisäksi Abruzzossa on myös jyrkille rinteille levittäytyvää viljeltyä maaseutua, keskiaikaisia kirkkoja ja luostareita, goottilaista ja barokkilaista arkkitehtuuria, Adrianmeri ja sen luonnontilainen rannikkoalue.  

Abruzzo on täynnä melko tuntemattomia taiteellisia ja maisemallisia rikkauksia, puhumattakaan sen ruoan ja viinien ainutlaatuisuudesta, monipuolisuudesta ja erinomaisesta mausta.  

Lennot:

Finnair AY1761  2.11.2020 Helsinki  - Rooma 07:45 - 10:10

Finnair AY1764  8.11.2020 Rooma – Helsinki  19:45 - 00:20 (+1 vrk)

Matkaohjelma

2.11.2020 Ma – Saapuminen Abruzzoon ja Alba Fucens

Saapuminen Rooman Fiumicino-kentälle, bussikuljetus ja majoittuminen (Hotel Europa****) Giulianovaan. Matkalla pysähdymme Tagliacozzossa nauttimaan lounasta ja vierailemaan läheisessä Alba Fucensin arkeologisessa kohteessa, jossa oli Rooman aikakaudella Rooman siirtokunta. Vapaa illallinen.

3.11.2020 Ti - Civitella del Tronto ja Teramo

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Civitella del Tronton muinaista kylää, joka on tunnettu yhtä Etelä-Italian tärkeimmistä maanpuolustuksellisista rakennelmista edustavasta linnoituksestaan. Lounas Civitella del Trontossa ja kuljeskelua viehättävässä vanhassa kaupungissa. Sen jälkeen jatkamme Teramon vanhaan kaupunkiin, jossa ihailemme 1200-luvulta peräisin olevaa upeaa katedraalia, jossa on teos “l’Incoronazione della Vergine di Jacobello del Fiore” (“Jacobello del Fioren neitsyen kruunajaiset”). 
Paluu hotelliin ja vapaa illallinen.

4.11.2020 Ke – Gran Sasso, Rocca Calascio, Bominaco ja Castellin keramiikka

Aamupäivällä siirrymme Gran Sasso -vuoren alueelle. Tämä lähes 3000 m korkea vuori on koko Apenniini-vuorijonon korkein vuori. Rohkeimmat voivat tehdä noin 20 minuutin kävelyretken Rocca Calascion kauniilla näkäalapaikalla sijaitseville jäännöksille. Sen jälkeen siirrymme Bominacoon San Pellegrinon oratorioon, jonka sisältä löytyy Abruzzon keskiaikaisen goottilaisen maalaustaiteen merkittävin teos. Matka jatkuu Santo Stefano di Sessanion satumaiseen kylään, jossa on säilynyt jälkiä Mediceistä. Pysähdymme lounaalle viehättävään ravintolaan. Paluumatkalla nopea pysähdys keramiikkapajoistaan tunnetussa Castellissa. 
Vapaa illallinen.

5.11.2020 To – San Clementen vuoristokirkko, Montepulciano-viini ja Sulmona

Aamiaisen jälkeen lähtö Sulmonaan. Pysähdymme San Clemente a Casaurian upeassa benediktiiniläisessä luostarikirkossa. Nautimme lounaan maistellen samalla erinomaisia luonnonviinejä Sulmonan alueen viinitilalla. Majoittuminen Sulmonassa Santacroce Ovidius**** -hotellissa / ovidius.hotelsantacroce.com
Vapaata kävelyä vanhassa kaupungissa kapeiden kujien, erikokoisten aukioiden ja viehättävien maisemien läpi. Sulmona on tunnettu lukuisista keskiaikaisista kirkoistaan ja latinalaisen Ovidio-runoilijan syntymäkaupunkina.                                                                                                                                                                                                                                 

6.11.2020 Pe – Lanciano, Trabocchi ja S.Giovanni in Venere

Aamupäivällä lähdemme roomalaista alkuperää olevaan mutta vahvasti keskiaikaiseen Lancianoon. Kävelemme vanhassa kaupungissa ja vierailemme S. Maria Maggioren kirkossa, joka on yksi Abruzzon keskiaikaisen rakennustaiteen mestariteoksista. Jatkamme matkaa kohti merta trabocchien alueelle. Näitä puurakenteita käytettiin aikoinaan kalastukseen. Kalalounas rannikolla. Paluumatkalla pysähdymme S. Giovanni in Veneren luostarikirkossa, josta voi kirkkaina päivinä ihailla Venuksen lahdelta Majella-vuoren huipulle ulottuvaa näköalaa. Paluu illalla ja vapaa illallinen. 

7.11.2020 La – Roccascalegna ja Guardiagrele

Aamulla kuljemme jalan (10 min) Roccascalegnan upeaan linnaan, joka nousee kuin kukka elävästä kivestä. Jatkamme matkaa Guardiagrelen tyylikkääseen kaupunkiin,  jossa vierailun ansaitsee abruzzolaista gotiikkaa edustava erikoinen S. Maria Maggioren kirkko, joka on rakennettu 400-luvulta jKr. peräisin olevaan temppeliin. Alueelle tyypillinen gourmet-lounas kaupungissa, josta voi ihailla upeita näkymiä maaseudulle ja vuorten rinteille. Lounaan jälkeen suuntaamme Santo Spirito al Morronen vaikuttavaan luostarikirkkoon, jossa sittemmin paavina toiminut Pyhä Celestinus V perusti oman luostarijärjestyksensä. Vaihtoehtona vierailu tilalla, joka valmistaa Sulmonan erikoisuutta, häämakeisia (confetti).

Paluu Sulmonaan ja vapaa illallinen.

8.11.2020 Su – Scanno ja paluu

Vapaa aamupäivä. Noin klo 11 lähdemme järven rannalle levittäytyvään ja pitsinnypläyksestä tunnettuun Scannoon. Lounas Scannossa Gregorio Rotolon maatilayrityksessä, joka on ehkä paras abruzzolainen juustonvalmistaja. Matka jatkuu Rooman lentokentälle lentoaikataulun mukaisesti

Matka sisältää: 

 • 6 yön majoitus kahden hengen huoneissa (1hh lisämaksu 220 eur)
 • Finnairin lennot Helsinki – Rooma - Helsinki
 • 6 mannermaista buffet-aamiaista
 • kuljetukset kaikkiin ohjelmassa mainittuihin kohteisiin
 • taidehistorioitsija Eeva Väänäsen opastus 
 • matkanjärjestäjä Paolo Pellein läsnäolo ja tulkkauspalvelu suomeksi
 • 6 täydellistä ateriakokonaisuutta (alkuruokia, väliruoka, pääruoka, lisukkeet, jälkiruoka) sisältäen viinit ja muut juomat
 • vierailu viinitilalla, viinien maistelua ja lounas
 • vierailu juustotilalla
 • ohjelmassa mainitut opastukset ja pääsymaksut vierailukohteisiin

 Matka ei sisällä:

 • matkavakuutusta
 • muita lisäpalveluja

Matka järjestettiin yhteistyössä La Strada Travelsin kanssa.