roma_palkki.jpg

Rooma 4.-8.12. 2008

Renessanssin ja barokin Rooma on kutsuva, aina! Uljas kaupunkikuva : kirkot, palatsit ( Bramante, Bernini, Borromini ) ja puistot sekä suunnaton kuvataideanti : Michelangelo, Leonardo, Rafael, Caravaggio, Botticelli - heidät kaikki voi kohdata täällä. Antiikin antia sivuamme, jotta yhteinen klassinen taustamme ei unohtuisi. Tärkeässä roolissa on myös italialainen keittotaito!

 MATKUSTUS    4.12.  AY 781    Helsinki-Rooma    7.55-10.15

                           8.12.  AY 784    Rooma-Helsinki   19.40-0001 ( 9.12.)

MAJOITUS        Della Torre Argentina, Corso Vittorio Emmanuele 102, Rooma,historiallinen keskusta

KULJETUKSET   Lentokenttäkuljetukset tilausbussilla. Kaupungissa liikutaan kävellen sekä julkisella liikenteellä

MATKANJOHTAJAT  Mira Kallio ja Eeva Väänänen

VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ  Suomen Matkatoimisto / lennot, majoitus, tilausajot                                 

ILMOITTAUTUMINEN  25.4. mennessä

Alustava ohjelma :

4.12. to. Saapuminen Roomaan 10.15. Laukut hotelliin, kaupungille. Orientoituminen sijaintiimme ja  Campidoglio-kukkula : Marcus Aureliuksen ratsastajapatsas ja Michelangelon suunnittelema upea aukio. Poimintoja kahdesta museosta : Palazzo dei Conservatori ( Rooman susi ja tuntumaa Tizianiin  ja Caravaggioon). Museo Capitolino ja hykerryttävä Sala degli Imperatori eli Keisareiden huoneen hillitön pystikokoelma! Illallinen.

 5.12. pe. Aamiainen hotellissa. Galleria Borghese Villa Borghese puistossa : suloisin Rafael Nainen ja yksisarvinen! Loisteliasta Tiziania ja Correggiota, Berninin ja Canovan huipputyöt. Lounas. Muutama loistoyksilö Doria Pamphili- galleriassa, paras on Caravaggion Lepohetki pakomatkalle Egyptiin! Mahdollisesti konserttiin illalla.

 6.12. la. Aamiainen hotellissa. Trasteveren puolelle hienostuneeseen renessanssihuvilaan Villa Farnesinaan. Rafaelin ihana Galateia-fresko ja viehkeät koristemaalatut huoneet. Lounas Trasteveressä. Parhaat barokkikirkot : S.Luigi dei Francesi ( Caravaggio!), S.Ignazio ja hurja illusionistinen "taivas", Il Gesù ja barokin mallimuoto. Jos mahdollista: S.Maria del Popolo, jossa erinomaisia caravaggioita.

 7.12. su. Aamiainen hotellissa. Rauhaisaa käyskentelyä historiallisessa keskustassa : Campo dei Fiori, Pantheon, Piazza Navonan joulutori, Fontana di Trevi, Palazzo Spada: Borrominin perspektiivikäytävä, Palazzo Farnese, Bocca della Verita ja matkailun rakastettavat kliseet! Illallinen.

 8.12. ma. Aamiainen hotellissa. Vatikaanin museo : maalausgalleria - ihkaihana Melozzo da Forlin enkeliorkesteri, Rafaelin suurtyöt ym. Rafaelin stanzat ja Michelangelon Sikstuksen kappeli ( kyllin superlatiivista adjektiivia ei löydy!) Hieno hellenistinen veistoskokoelma ( Belvederen Apollo, Laokoon). Pietarinkirkko ja aukio. Kevyt lounas. Lähtö lentokentälle klo 16. Perillä kotona ollaan hieman tiistain puolella.